Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárgaborsófőzelék

2012.01.07

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • tejföl

Elkészítés:

A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje.

Másnap főni tesszük kétszeres mennyiségű vízben a babérlevelekkel. Miután leszedtük az összes habját, hozzáadjuk a fokhagymákat és sót. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.

Olajkal vagy sült hús zsírjával liszttel és pirospaprikával rántást készítünk, belereszeljük a hagymát, és az egészet hozzákeverjük a megfőtt sárgaborsóhoz.

Mikor összerottyant, kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük ízlés szerint. Van, aki darabosan szereti, van, aki pépesen.

Tálalni lehet tejfölel, hagymakarikákkal, sült hússal, szalonnával, tarjával, virslivel, fasírttal, stb.. Jó étvágyat!