Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csülök pékné módra

2012.01.08

Hozzávalók:

1 nagy hátsó vagy 2 kisebb mellső csülök (kb. 2 kg),
4 evőkanál olvasztott zsír,
1 evőkanál só,
1 kiskanál egész fekete bors,
2 babérlevél,
őrölt bors,
4 gerezd fokhagyma,
1,5 kg burgonya,
4-5 nagy fej  vöröshagyma

Elkészítés:


A csülköt jól megmossuk, bőrét bevagdaljuk. Megsózzuk, megszórjuk az őrölt borssal, bekenjük olvasztott zsírral, és tepsiben, forró sütőben lefedve pároljuk, bőrét kissé megkapatjuk. Eközben a megtisztított burgonyát hasábra, a hagymát nem túl vékony (5-8 mm) karikára vágjuk, megsózzuk, vagy vegetával ízesítjük,majd a csülkök köré halmozzuk, és sütőben, közepes húmérsékleten kb. 1,5-2 órán át sütjük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Sütés közben a húst többször megforgatjuk, a köretet óvatosan megkevergetjük, az egészet gyakran locsolgatjuk a levével. Akkor jó, ha a hús megpirul, a bőre ropogós-piros lesz, a krumpli és a hagyma is pirosas. Amikor a krumplit és a hagymát is hozzáadtuk már nem szabad letakarni.